top of page
  • Writer's picturevilanovaactua

Passeig per la Vila

I sense pensar-ho ja som a la tercera setmana d'estiu, el temps amb els companys/es passa volant.


Aquesta setmana ha tocat visitar els indrets que ens regala el barri de mar, per començar hem quedat al monument Macià obra de Subirach (1983) en el que va representar el primer president de la Generalitat republicana. Allà hem decidit on anar, amb els diferents grups hem pogut visitar diferents punts del barri.


Però primer de tot hem buscat una mica d'ombra prop del passeig per fer un petit berenar per agafar forces i caminar una estoneta. Què hem visitat aquesta setmana?


  • Pistes de ribes roges: si passem just al costat de les pistes hi ha un passadís d'arbres espectacular que ens donen una ombra perfecte per poder gaudir del nostre berenar.  • Espai birding: és un espai tancat de la platja de Vilanova on es poden observar diferents tipus d'ocells. Aquest estiu ha tingut més ressò gràcies al corriol camanegre. Nosaltres hem pogut veure ànec collverd (femelles), gavina riallera, territ becllarg o camallarga, gavià argentat i pardals.


  • Torre de Ribes Roges (Torre Blava): Fortificació construïda el 1874, durant la tercera guerra carlina, juntament amb la dels Plats i Olles i la d'en Garrell, i dues més ja desaparegudes. Actualment se la coneix com Torre Blava per la decoració del seu interior, realitzada pel pintor Guinovart entre 1998-2000, quan s'habilità com espai artístic.


  • "Trenet": famòs i emblemàtic trenet que encara resta operatiu els caps de setmana, entre setmana només es pot veure la caseta que queda de l'"estació".

  • Plaça del port: situada a la façana marítima a la zona del Port de Vilanova. Podem veure les embarcacions i tot el mar, una plaça bastant "moderna" ja que va ser inaugurada amb els canvis fa només 2 anys.

  • Rambla del port: al final d'aquesta podem trobar el que actualment és una discoteca. Tot just davant hi ha unes escales que permeten tenir una visió perfecta de tota la platja i de vilanova. És un lloc per relaxar-se i gaudir del paissatge.

I així hem acabat la setmana, encara ens queden dos més i molt estiu per gaudir!
20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page