top of page
  • Writer's picturevilanovaactua

3r trimestre

Aquest tercer trimestre hem fet un munt d'activitats, sobretot per la nostra estimada Vilanova. Encara que les restriccions han estat presents poc a poc ens aproprem a allò que recordem com a normalitat.


Després de Setmana Santa vam tenir una bona sessió de tarda zen. A vegades és necessari tenir un espai on poder descansar i connectar el nostre cos-ment. Aquella tarda vam fer una sessió de ioga amb cadires, una activitat que mai havíem fet però que és totalment inclusiva. També vam aprofitar una estoneta per relaxar-nos pintant un mandala.

Com és tradició la següent setmana vam celebrar Sant Jordi, aquest any ens hem tornat a quedar sense paradeta. Ja fa dos anys que no podem celebrar aquest dia que ens agrada tant, on els llibres omplen els carrers i els roses "tenyeixen" la Rambla.

Aquest any però hem fet el nostre propi Sant Jordi amb un taller de punts de llibre i una gimcana que ens explicava la llegenda de Sant Jordi.Les següents setmanes vam anar a visitar el barri de Mar i la seva història. Per això ens vam traslladar a l'espai Far per veure el seu museu i saber una mica més d'aquest barri mariner.

Hem après molt de les tradicions, la pesca, el port, l'any dels negats i la seva vida cultural. I e que més ens ha impactat és el museu de curiositats marineres de Roig Toqués. Un home amb una gran passió pel mar, que va aconseguir ensinistrar una carpa a beure amb porró (La Carpa Juanita). Un home molt peculiar i que reflexa la tradició marinera de la ciutat, ¿Sabieu que té un pot d'un milió de gran de sorra de la platja de Vilanova?


Després de totes aquestes curiositats vam anar al passeig que han fer al port de Vilanova. Pel camí ens trobem l'escultura al Trajo del Garbí sobre l'albirament de balenes a les notres aigues.

Després hem passejat fins a l'escultura de les lletres de la nostra ciutat. Té unes vistes espectaculars!

I arribem al 23 de maig, i per què és una data important? Perquè l'entitat ha fet 8 anys i

estem molt contents de seguir guadint de les activitats, dels amics/gues i de l'oci a la ciutat. Com no podem fer una gran festa com cal hem pensat que seria bona idea fer-nos un record d'aquest moment.

Per això vam fer un taller de samarretes en el que es pot veue el logo de l'entitat i darrera vam poder posar el nostre nom. Ha estat una tarda molt creativa i ens ha agradat molt poder crear les nostres samarretes amb pintura tèxtil.Per aquelles dates cada any també feiem les nostres colònies. L'any passat per la pandèmia no vam poder celebrar-les i aquest any hem decidit que potser era massa aviat per poder-les celebrar. Per això vam decidir fer una gran sortida, i encara que va ser difícil de gestionar degut a les restriccions vam poder fer un dia sencer a Port Aventura.

Amb molta calor i moltes ganes vam passar un gran dia tots plegats. Malauradament ens vam adonar que encara queda molt per a que tots els llocs on puguem fer oci estiguin ben adaptats. Nosaltres continuarem lluitant per un oci de qualitat i inclusiu on tothom té dret a gaudir del seu temps lliure.

El més important per nosaltres però és fer pinya i estar junts, ens vam sobreposar a les adversitats i vam estar gaudint d'un dia diferent.


Tancant el mes de juny, i amb la caloreta, ja ens ha vingut ganes d'anar a la platja a gaudir del sol i l'aigua. Per això aquestes dues últimes setmanes de trimestre anirem a la platja. Només ens queda una activitat més, aquesta serà un gran sopar per tancar tot aquest curs, que encara que ha sigut difícil, junts l'hem fet igual d'especial que altres.


55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page